Skip to content

Rooftas metaaldetectie

Slachtoffer van dieven met een rooftas geweest?

rooftas

Ontdek de verborgen dreiging!

Volgens Detailhandel Nederland is winkeldiefstal met geprepareerde rooftassen, jassen of zelfs kinderwagens een groeiend probleem, waarbij maar liefst 1 op de 3 gevallen gebruikmaakt van deze sluwe methoden. Standaard detectiepoortjes blijken niet afdoende, waardoor uw beveiligingsinstallatie mogelijk niet doorheeft dat uw goederen de winkel verlaten met behulp van deze geavanceerde rooftassen.

Onopgemerkt slachtoffer van winkeldiefstal?

Hyperguard sluit deur

Detailhandel Nederland waarschuwt dat u mogelijk al vaker slachtoffer bent geweest van deze vorm van diefstal zonder het te beseffen. Criminelen benutten deze zwakte in winkelbeveiligingssystemen en maken gretig gebruik van geprepareerde rooftassen. Zo populair is deze methode zelfs, dat er in Google een standaard zoekopdracht bestaat: probeer maar eens “rooftas” in te voeren – de eerste suggestie van Google is (op het moment van schrijven) “Rooftas maken”.

Diverse methoden van diefstal

Niet alleen rooftassen, maar ook lange jassen en zelfs kinderwagens worden geprepareerd om grotere producten te stelen. Een gitaarwinkel in Amsterdam diende als schrijnend voorbeeld, waar zeer dure gitaren regelmatig verdwenen met behulp van een roofjas. Hoewel sommige dieven inmiddels zijn ontmaskerd, blijft het een probleem voor winkeliers met producten van uiteenlopende waarde.

Hyperguard: De ultieme oplossing

hyperguard

Gelukkig is er een effectieve oplossing beschikbaar in de vorm van de Hyperguard. Dit geavanceerde systeem geeft u een waarschuwingssignaal zodra iemand met een rooftas, geprepareerde jas of kinderwagen uw winkel betreedt. Het biedt niet alleen een gevoel van genoegdoening, maar stelt u ook in staat om dieven op heterdaad te betrappen. Meteen heeft u een gezicht bij de dader en kunt u deze cruciale informatie delen met uw personeel en collega’s.

Neem actie tegen diefstal met rooftassen

Indien u te maken heeft met winkeldieven die gebruikmaken van geprepareerde tassen, laat u dan goed voorlichten over de HyperGuard. Dit innovatieve systeem is eenvoudig te integreren met alle bestaande winkeldetectiepoortjes (antennes) en waarschuwt u direct zodra iemand met een geprepareerde tas, jas of kinderwagen uw winkel binnenkomt. Bescherm uw winkel en verminder de impact van diefstal met deze effectieve beveiligingsoplossing. Vertrouw op de Hyperguard en weerhoud dieven ervan hun snode plannen uit te voeren in uw winkelomgeving.

In onderstaande video ziet u een voorbeeld van een winkel met detectiepoortjes, maar zonder Hyperguard.