Skip to content

Metaaldetectie tegen geprepareerde rooftassen

Slachtoffer van dieven met een rooftas geweest?

Volgens detailhandel Nederland wordt 1 op 3 winkeldiefstallen gepleegd met een geprepareerde rooftas, jas of zelfs een kinderwagen. Standaard detectiepoortjes dringen hier niet doorheen en daarom heeft uw beveiligingsinstallatie niet door dat uw goederen met behulp van de rooftas de winkel verlaten. Volgens Detailhandel Nederland wordt zelfs 1 op de 3 winkeldiefstallen gepleegd met behulp van een rooftas. De kans is dus aanwezig dat u al veel vaker slachtoffer bent geweest van deze vorm van diefstal, zonder dat u het in de gaten heeft gehad! Criminelen zijn erg goed op de hoogte van deze zwakte in winkelbeveiligingssystemen en shoppen er lustig op los. De rooftas is zelfs dermate populair, dat er in Google een standaard zoekopdracht voor bestaat, type maar eens rooftas in.. de eerste suggestie van Google is (Op het moment van schrijven) “Rooftas maken”.

rooftas

 

Maar ook lange jassen en zelfs kinderwagens worden geprepareerd om zodoende nog grotere producten te stelen. Een goed voorbeeld is een gitaarwinkel in Amsterdam waar regelmatig zeer dure gitaren werden gestolen met behulp van een roofjas. Gelukkig zijn deze dieven inmiddels ontmaskerd. Maar ook voor winkeliers met goedkopere producten, kunnen de kosten van diefstal met behulp van rooftassen enorm oplopen.

De oplossing tegen diefstal met rooftassen

Gelukkig is er een oplossing beschikbaar in de vorm van de Hyperguard. Dit geavanceerde systeem geeft u een signaal wanneer iemand met een rooftas of geprepareerde jas of kinderwagen uw winkel betreedt. Het zal u een gevoel van genoegdoening geven, om dergelijke boeven op heterdaad te kunnen signaleren en te betrappen. U heeft meteen een gezicht bij de dief en kunt deze informatie delen met uw personeel en collega’s.

Heeft u last van winkeldieven met geprepareerde tassen, laat u dan door ons goed voorlichten over de nieuwe HyperGuard. De HyperGuard zijn bij alle bestaande winkeldetectiepoortjes (antennes)te plaatsen. Het systeem geeft u een seintje zodra er iemand met een geprepareerde tas, jas of kinderwagen uw winkel binnenkomt.

 

Vraag informatie aan

Hyperguard sluit deur

 hyperguard