Skip to content

Smart building

Optimaliseer de leef- en werkomgeving met Smart Building technologie

Een aangenaam klimaat in een gebouw is van groot belang voor de prestaties en het welzijn van de mensen die er werken en leven. Het creëren van een prettige en stimulerende omgeving hangt af van verschillende factoren. Denk aan zoals de temperatuur, de hoeveelheid licht en de luchtvochtigheid. Een ander belangrijk aspect is de CO2-waarde in de lucht en het aantal mensen dat zich in een ruimte bevindt.

Om deze factoren op een slimme en efficiënte manier te monitoren en te beheren, bieden wij Smart Building systemen aan. Deze systemen bestaan uit meerdere batterij-gevoede comfort sensoren in combinatie met software, waarmee real-time gegevens worden geanalyseerd en geoptimaliseerd.

Real-time monitoring van Smart Building systemen

De hoogwaardige sensoren maken gebruik van Internet of Things (IoT) technologie. De sensoren zijn draadloos en werken op batterijen, waardoor ze gemakkelijk te installeren en te verplaatsen zijn. Door de sensoren strategisch te plaatsen in het gebouw, wordt een ongekende hoeveelheid data verzameld, die vervolgens geanalyseerd wordt met behulp van de software.

Met deze Smart Building technologie krijgt u een compleet beeld van de omstandigheden in het gebouw, waardoor u de leef- en werkplekken volledig kunt optimaliseren. Zo kunnen bijvoorbeeld de bezettingsgraad van klaslokalen bij hogescholen en het gebruik van flexwerkplekken in kantoorgebouwen worden geoptimaliseerd. Ook kunnen aanpassingen in de bedrijfsvoering worden gedaan op basis van de beschikbare gegevens.

Voordelen van Smart Building systemen

Smart Building systemen bieden verschillende voordelen voor gebouweigenaren, bewoners en gebruikers. Ten eerste zorgen deze systemen voor een gezondere en comfortabelere omgeving. Dit resulteert in een hogere productiviteit en betere prestaties van de gebruikers. Daarnaast leidt het gebruik van Smart Building systemen tot een efficiënter energieverbruik en lagere energiekosten.

Bovendien biedt onze technologie de mogelijkheid om gebouwen op afstand te monitoren en te beheren, waardoor er sneller kan worden gereageerd op problemen en het onderhoud van het gebouw beter kan worden gepland.

Conclusie

Een aangename leef- en werkomgeving is van groot belang voor het welzijn en de prestaties van de gebruikers van een gebouw. Door gebruik te maken van onze technologie wordt de omgeving gemonitord en geoptimaliseerd. Daardoor ontstaat een gezondere en comfortabelere omgeving en wordt het energieverbruik efficiënter. Door de real-time monitoring van Smart Building systemen is het mogelijk om snel te reageren op problemen en het onderhoud van het gebouw beter te plannen

Smart Building

Heeft u interesse in de mogelijkheden van IoT?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons voor meer informatie. Desgewenst kunnen wij voor u een totaalplan maken om van uw gebouw een hypermodern Smart Building te maken!

Informatie Aanvraag