Skip to content

Smart building

Optimaliseer de leef- en werkomgeving

Een goed klimaat binnen een gebouw heeft direct een positieve invloed op de prestatie, fitheid, productiviteit en concentratie van mensen. Er zijn meerdere factoren die bepalen of een gebouw een prettige en stimulerende omgeving is of niet. Denk aan de volgende factoren:

  • Temperatuur
  • Aantal mensen in 1 ruimte
  • C02 waarde
  • Hoeveelheid licht
  • Luchtvochtigheid

Wij leveren systemen welke bestaan uit meerdere batterij-gevoede comfort sensoren in combinatie met software, waarmee de mogelijk ontstaat om dit soort gegevens real time in te zien. Met de informatie die hierdoor beschikbaar komt kunnen leef- en werkplekken volledig worden geoptimaliseerd. Maar ook een bedrijfsvoering kan aangepast worden met deze gegevens: denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de bezettingsgraad van klaslokalen bij hogescholen en het optimaal laten benutten van flexwerk plekken in kantoorgebouwen. Zijn er erg veel mensen tegelijkertijd in een bepaalde ruimte, dan zal er advies worden gegeven om te ventileren.

Smart Building middels Internet of Things (IoT)

Wij leveren de sensoren en software om van gebouwen heuse “smart buildings” te maken. De IoT (Internet Of Things) sensoren voor een smart building zijn veelal draadloos en worden door een enkele batterij gevoed. Door het strategisch plaatsen van deze sensoren komt een ongekende hoeveelheid data beschikbaar welke wordt verzameld op het software platform. Via de bijbehorende software worden realtime analyses gemaakt en zo komt er een totaal overzicht beschikbaar.

Smart Building

Heeft u interesse in de mogelijkheden van IoT?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons voor meer informatie. Desgewenst kunnen wij voor u een totaalplan maken om van uw gebouw een hypermodern Smart Building te maken!

Informatie Aanvraag