Skip to content

Stimuleer traplopen door een trappenteller! (en ontmoedig liftgebruik)


liftgebruik ontmoedigen

Stimuleer uw personeel, bezoekers of studenten met onze trappenteller

Traplopen is gezond. Zo gezond zelfs, dat een paar keer per dag de trap nemen, al een grote impact kan hebben op de gezondheid! Indien men naast de trap kan kiezen voor roltrap of lift, is deze keuze meestal snel gemaakt en die valt niet vaak op de trap. Wanneer u deze mensen met onze trappenteller kunt overtuigen om toch voor de trap te kiezen, is dat een win-win situatie voor iedereen. De mensen worden gezonder, raken overtollig vet kwijt en hebben minder snel lichamelijke klachten, terwijl in uw bedrijf, school of ziekenhuis het ziekteverzuim terugloopt, uw collega's zich fitter zullen voelen en dus productiever zijn. Als we dit nog verder doortrekken, blijkt dat het zelfs energie zal besparen omdat de lift of roltrap minder vaak gebruikt wordt.

Met onze trappenteller motiveert u mensen om de trap te nemen!

De beste manier om mensen te motiveren om de trap te nemen is wanneer zij direct resultaat kunnen zien. De verbetering van de gezondheid en het verliezen van overtollig gewicht laat natuurlijk even op zich wachten. Hiervoor bieden wij de perfecte oplossing in de vorm van de trappenteller. Met dit apparaat kunt u bijhouden hoeveel mensen er de trap nemen. Dit is vervolgens vrij eenvoudig op een website pagina te tonen, waardoor er direct te zien is of de trend van het traplopen toeneemt of afneemt. Naast het stimuleren van het bouwen aan een betere gezondheid, is de trap nemen ook nog eens veel veiliger met het oog op de verspreiding van virussen: in de lift is de kans op besmetting groot.

U kunt zelf bepalen wat er wordt weergegeven, het aantal traplopers per dag, week, maand of jaar. Er kan zelfs een competitie-element aan worden toegevoegd wanneer er bij verschillende trappen of afdelingen een aparte trappenteler wordt gemonteerd. Zo kunnen collega's zien welke afdeling de meest gezonde keuzes maakt wanneer het aankomt op bewegen op de werkvloer!

Wij hebben dit systeem al op meerdere locaties geïnstalleerd, waaronder één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Er wordt zeer positief op gereageerd en uitgebreid gebruik van gemaakt.

Trappenteller Hogeschool Rotterdam

Heeft u interesse in een trappenteller?

Of wilt u eerst de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met KWBS!

Traplopen is gezond

Algemeen bekend is dat het kiezen voor de trap in plaats van een lift of roltrap, goed is voor de gezondheid. Bovendien helpt het bij verliezen van overgewicht en heeft een goede invloed op de suiker en cholesterol. Onderzoek heeft aangetoond dat traplopen dubbel zo effectief is ten opzichte van joggen.

De cijfers:

  • Door trap te lopen wordt 50 % van de kracht in de knieën gebruikt en maar liefst 85% van de maximale kracht in de enkels
  • Om uit rekenen hoeveel calorieën men per minuut verbrandt door het nemen van de trap vermenigvuldig je het gewicht van de persoon maal 0,13. Dus een persoon van 60 kilo verbrand per minuut: 0,13 x 60 Kilo = 7.8 Kcal, terwijl op de roltrap of in de lift vrijwel niets wordt verbrand
  • Om een gezondheidseffect te bereiken is het nemen van tweemaal daags drie trappen al een begin
  • De conditie van hart en longen nemen enorm toe. Vooral vrouwen zijn kwetsbaar voor een slechte cardiovasculaire gezondheid
  • Sterkte van beenspieren en botten neemt toe alsmede de coördinatie