Skip to content

Wardrobing

Voorkom “wardrobing” retourzendingen

Inleiding

Wardrobing, het fenomeen waarbij klanten producten bestellen, kort gebruiken en vervolgens retourneren, is een groeiend probleem voor veel detailhandelaren. Dit artikel onderzoekt de impact van wardrobing, de uitdagingen voor zowel fysieke winkels als webshops, en introduceert een innovatieve oplossing: de Shark Tag®.

Wardrobing en de Mode-industrie

De mode-industrie is bijzonder kwetsbaar voor wardrobing. Klanten bestellen kleding specifiek voor een gelegenheid, zoals een sollicitatiegesprek of een bruiloft, om het daarna terug te sturen met de claim dat het niet aan hun verwachtingen voldoet. Dit resulteert niet alleen in tijdsverlies maar ook in aanzienlijke kosten voor bedrijven, ongeacht hun omvang.

De Omvang van het Probleem

Enquête:

Uit een in Nederland gehouden enquête blijkt dat bijna 6% van het winkelend publiek zich wel eens schuldig maakt aan wardrobing. Zowel online als offline. Deze statistieken benadrukken de urgentie van het aanpakken van dit probleem, niet alleen voor grote e-commerce reuzen zoals Zalando maar ook voor lokale eenmanszaken.

De Impact op Bedrijven

Geretourneerde artikelen kunnen vaak niet meer als nieuw worden verkocht, waardoor bedrijven met onverkochte voorraden blijven zitten. Sommige organisaties zien zich zelfs genoodzaakt om deze artikelen te vernietigen, wat niet alleen financieel verlies betekent, maar ook een aanzienlijke impact heeft op het milieu.

Maak kennis met de Shark Tag®

Gelukkig is er nu een innovatieve oplossing om wardrobing effectief tegen te gaan: de Shark Tag®. Dit slimme product biedt een eenvoudige maar doeltreffende methode om misbruik van het retourrecht te voorkomen.

Shark Tag for wardrobing protection

De Shark Tag® is de ideale manier om wardrobing tegen te gaan!

Hoe Werkt de Shark Tag®?

De rode Shark Tag® wordt op een opvallende plek aan het kledingstuk bevestigd, waardoor het wel te passen is maar niet geschikt is voor buitenshuis gebruik. Klanten kunnen de tag eenvoudig zelf verwijderen, maar hiermee vervalt automatisch het recht van retour. Bovendien is de tag na verwijdering niet herbruikbaar. Met een lage kostprijs per stuk verdient deze kleine investering zich snel terug voor winkeliers.

Voordelen van de Shark Tag® tegen wardrobing.

  1. Effectieve Deterrent: De opvallende Shark Tag® ontmoedigt klanten om kleding slechts voor één gelegenheid te bestellen en vervolgens terug te sturen.
  2. Eenvoudig in Gebruik: Zowel voor de klant als de winkelmedewerker is de Shark Tag® eenvoudig te hanteren, waardoor het geen extra gedoe veroorzaakt.
  3. Milieuvriendelijk: Door wardrobing te verminderen, draagt de Shark Tag® bij aan het verminderen van onnodige productievervuiling en afval.

Bestel de Shark Tag® Nu!

Wilt u uw winkel beschermen tegen de gevolgen van wardrobing? Bestel de Shark Tag® vandaag nog online! Het is een investering die zichzelf snel terugverdient en uw bedrijf helpt om efficiënter en duurzamer te opereren. Stop deze vorm van diefstal en bescherm uw winstmarges met de innovatieve Shark Tag®! Samen kunnen we een einde maken aan de negatieve impact van wardrobing op de retailindustrie.

BESTEL HIER