Bezoekersgedrag musea
Bezoekers tellen in musea
Met bezoekerstellers kan men over handige informatie beschikken omtrent de aantallen bezoekers die in de aankomsthal komen maar uiteindelijk niet een entreekaartje kopen. Deze gegevens bevatten niet alleen informatie over de hoeveelheid mensen die binnen komen en weer naar buiten gaan, maar ook over de tijdstippen waarop dit gebeurt. Door deze informatie te vergelijken met andere gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld het weer, mogelijke evenementen in de buurt, specifieke exposities, vakantieperiodes enzovoorts, kunt u meer te weten komen over uw bezoekers. Tevens is het mogelijk om met benaderingssensoren te meten hoeveel mensen er bij een bepaald object stoppen en hoelang zij daar blijven staan.
Hoe verplaatsen de bezoekers zich binnen een museum
Met bezoekerstellers kunt u veel meer dan meten hoeveel mensen er binnen komen en weer vertrekken, het is ook belangrijk voor een museum om te weten welke paden bezoekers volgen binnen het museum. Hoeveel mensen volgen netjes het aangegeven pad en hoeveel mensen wijken van deze route af en bovendien: waarom? Het kan zelfs van enorm belang zijn om over dergelijke informatie te beschikken, het gaat immers om de beleving van de bezoeker. Niemand vind het leuk om in een museum geconfronteerd te worden met bezoekers die tegen de stroom inlopen, of ruimten waar teveel mensen opéén hopen.
Een museum kan zelf uit ervaring incalculeren, hoe een bezoekersstroom zich vermoedelijk zal gaan gedragen bij het inrichten van een expositie, maar zeker weten doet men het pas op het moment dat de bezoekers in grote getale binnen zijn.
De beste tools om bezoekersgedrag in musea te analyseren
Wij van KWBS zijn gespecialiseerd in het plaatsen van bezoekerstellers, vaak zijn deze draadloos zodat er niets hoeft te worden veranderd aan de omgeving. Met behulp van deze tellers is het mogelijk om exact te analyseren hoe de bezoekers zich verplaatsen binnen één of meerdere ruimtes. Het is zelfs mogelijk om een compleet netwerk van tellers te plaatsen waarbij men kan volgen waar bezoekers eventueel afwijken van de voorgestelde route. Zo wordt het mogelijk om op basis van feitelijke gegevens de routes in een museum te perfectioneren. Voor de verschillende soorten tellers kijkt u hier: bezoekerstellers
Bezoekerstellers in combinatie met benaderingssensoren
Een ander product wat perfect aansluit op het gebruik van bezoekerstellers, zijn benaderingssensoren. Hiermee is het mogelijk om precies te meten hoeveel mensen er bij een bepaald object stoppen en hoe lang zij daar blijven staan. Het is mogelijk om tot een meter afstand te meten. De benaderingssensoren kunnen onopvallend geplaatst worden, zoals onder een tafel of balie. De combinatie van bezoekerstellers met benaderingssensoren maakt het mogelijk om een totaal overzicht te creëren van het gedrag van bezoekers in een museum. Uiteraard kunnen de benaderingssensoren ook los geplaatst worden.
KWBS helpt u graag met het plaatsen van bezoekerstellers
Als u zaken doet met KWBS helpen wij niet alleen met het bedenken van een plan van aanpak, maar plaatsen de tellers ook voor u. Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bekijken.
Neem vandaag nog contact met ons op!